Raar maar waar: de waarde van een businessclub zit niet in (meer) business

Langere tijd twijfelde ik, maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik werd lid van een businessclub. Een stap die niet eens zozeer direct meer business oplevert, maar vooral veel andere toegevoegde waarde biedt.

Van het nut van netwerken en een goed netwerk hoeft niemand me te overtuigen. Daarvan ben ik al lang doordrongen. In mijn begintijd als journalist kwam ik er al achter. Tips leverden me niet zelden de mooiste verhalen en primeurs op, zoals de donkere kant van Karl Noten, die uiteindelijk zijn ondergang op televisie inleidde.

Investering

Ook als je een eigen bedrijf runt is een goed netwerk natuurlijk onontbeerlijk. Maar was een businessclub wel iets voor mij? Niet te stijf? Niet te formeel? Zou ik er wel genoeg aan hebben? Was mijn netwerk dan nog niet groot genoeg? Afijn, ik had zo de bekende gedachtes en halve aannames. Zelf ervaren, was de enige manier om erachter te komen of mijn voorgevoel klopte. Of ik me er thuis zou voelen. En of het de investering waard was zo aan het begin van mijn ondernemerschap, waarin ik ook scherp op de kosten moet letten.

Voordelen

Na een proefperiode ben ik inmiddels een aantal maanden lid van Business Open Nijmegen . Ik merk dat de waarde van deze businessclub niet eens zozeer zit in directe, extra business. Toegegeven, het heeft me wel een paar leuke klussen opgeleverd, maar andere voordelen zijn minstens zo waardevol, zeker voor de langere termijn. Want PR is net als het runnen van een eigen bedrijf: je moet bouwen, bouwen, bouwen, voor een duurzame toekomst. Laat ik een paar voordelen op een rij zetten.

Perspectief

Allereerst dwingen ondernemers die een totaal andere onderneming hebben (denk aan een een advocatenkantoor, een overnamespecialist en een administratie- en belastingkantoor) je op een andere manier naar je bedrijf en propositie te kijken. Zo dacht ik dat PR een bekend begrip was waar iedereen zich een voorstelling bij kan maken. Dat blijkt nog niet zo vanzelfsprekend te zijn. Als ik vertel over mijn werkwijze, over het schrijven van persberichten, en over alle andere manieren om het nieuws te halen, gaat een wereld voor hen open. Dat andere perspectief zet me aan het denken. Ik heb besloten om het hoe, wat en waarom van Bureau Busskruit duidelijker over te brengen op de website en via blogs en nieuwsbrieven.

Fijne kneepjes

Daarnaast leer je van anderen, die al wat verder zijn met hun bedrijf, de fijne kneepjes van het ondernemersvak. Dat gaat van het bepalen van een juiste strategie en je uurtarief (als je daar überhaupt een voorstander van bent) tot het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst en het geven van een messcherpe pitch. Pitchen is namelijk wat we doen als we elkaar eens in de twee weken zien. Telkens hetzelfde verhaal vertellen over het hoe en waarom van je bedrijf voegt niet veel toe, dus is het zaak om continu nieuwe elementen toe te voegen. Om steeds weer nieuwe laatjes te openen in de keuken van je toko. Denk aan een schets van een recente PR-actie die ik heb uitgevoerd, doelen voor 2022 of een persoonlijke noot over de oorsprong van je missie.

Inhoudelijke kennis

Ander voordeel is dat leden van Business Open, veelal ZZP’er of eigenaar van een klein bedrijf, veel inhoudelijke kennis in huis hebben waar je wat aan hebt. Die expertise komt op verschillende manieren van pas. Denk aan een websitebouwer die vertelt hoe ik mijn ‘call to action-buttons’ aantrekkelijker maak, een vertaalbureau waarmee ik wellicht in de toekomst kan samenwerken als persberichten vertaald moeten worden of een ruimtestylist/fotograaf die wellicht een kamer in ons huis gaat verfraaien.

Deuren

Tenslotte, en dat is misschien nog wel de belangrijkste, openen de leden van de businessclub vele, vele deuren. Ze brengen je in contact met mensen die op welke manier dan ook jou en jouw bedrijf helpen ontwikkelen en groeien, in de breedste zin. De zogeheten wet van de interne relatie spreekt wat dat betreft boekdelen. Business Open heeft er heel toevallig deze week nog een post op Linkedin aan gewijd.

Moraal van het verhaal: meer business is uiteraard fijn, maar groei in kennis en kunde is minstens zo belangrijk. Zeker voor een toekomstbestendig bestaan van je bedrijf.

Hieronder een foto van een presentatie die recent tijdens een van de Business Open-bijeenkomsten is gehouden. De matige kwaliteit van de foto onderstreept maar weer waarom het belangrijk is om een uitgebreid netwerk te hebben en andermans expertise te gebruiken. Dan hoef ik de slechte belichting niet de schuld te geven…

Presentatie tijdens een Business Open-bijeenkomst