4 redenen waarom ik ben overgestapt op een 085-nummer

Mijn mobiele nummer gold tot voor kort ook als zakelijk nummer. Niet ideaal, want privé en werk liepen zo dwars door elkaar heen. Daarom ben ik overgegaan op een apart zakelijk nummer. 4 redenen waarom ik uit de verschillende opties heb gekozen voor een 085-nummer.

085-nummer in gebruik

Sinds ik vorig jaar november fulltime aan de slag ging met Bureau Busskruit passeerden verschillende opties de revue. Mogelijkheid 1: twee telefoons, een voor privédoeleinden en een voor mijn bedrijf. Zodat ik de een (zo veel mogelijk) overdag kan wegleggen, en de ander (zo veel mogelijk) ’s avonds. Mogelijkheid 2: één telefoon met twee simkaarten met 06-nummers, zodat ik continu kan schakelen – letterlijk. Mogelijkheid 3: een vast netnummer en die doorschakelen naar mijn mobiel. Of mogelijkheid 4: één telefoon met een mobiel nummer voor privé en een 085-nummer. Ik koos voor deze laatste optie, en wel hierom:

Professionaliteit

Een ondernemer kan niet zonder voortschrijdend inzicht. Ik dus ook niet… Hoe langer ik er zelf naar kijk op mijn website, hoe minder blij ik word van mijn 06-nummer als contactmogelijkheid. Het kan de indruk geven dat ik Bureau Busskruit er een beetje bij bij, terwijl ik er in werkelijkheid meer dan 40 uur per week druk mee ben… Een 085-nummer oogt simpelweg veel professioneler.

Landelijke uitstraling

Een vast netnummer is gebonden aan een bepaalde regio, in mijn geval Nijmegen. Maar met mijn bedrijf help ik startups en mkb-bedrijven met hun communicatie in heel Nederland. Kortom: ik ben niet gebonden aan deze regio en wil dat dus ook niet uitstralen, dus door die mogelijkheid kan ook een streep. Met een 085-nummer heb ik een landelijke uitstraling, precies wat ik wil. Mocht ik ooit verhuizen (ik ben het zeker niet van plan, maar je weet het nooit) hoef ik mijn nummer niet aan te passen. Wel zo handig.

Ambitie en groei

Een 085-nummer straalt ambitie uit en geeft ruimte voor groei. Het biedt namelijk de mogelijkheid om naar één of meerdere andere mobiele telefoons door te schakelen. Althans, bij T-Mobile, waar ik het 085-nummer heb aangevraagd. En ambitie is iets wat ik wel heb. Dat gaat verder dan het behalen van resultaat. Groeien wil ik ook als het gaat om omzet. In je eentje ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Daar ben ik heilig van overtuigd. Niet voor niets gaf ik in dit eerdere blog al aan dat mijn streven is om dit jaar een bepaalde vorm van samenwerking aan te gaan.

Balans werk-privé

Met een mobiel nummer ben je continu bereikbaar. Niet alleen privé, maar tot voor kort dus ook zakelijk. De twee werelden liepen continu door elkaar heen. En niet opnemen vind ik lastig, dat zit gewoon niet in mijn systeem. Met een 085-nummer kan ik werk en privé meer scheiden. Mocht ik op enig moment niet bereikbaar zijn, hoor je op mijn voicemailbox hoe laat ik weer beschikbaar ben. Dan zijn de verwachtingen gelijk gemanaged -om even in managementjargon te eindigen.

Voor ik het vergeet: als je me voortaan wil bereiken, bel dan 085-2007977.